Customer Success Manager

Bij Ecmanage is het tijd om de Europese markt verder te veroveren met onze innovatieve aanpak. Onze groeiplannen zijn ambitieus, en we zijn klaar om ons team te verdubbelen om deze doelen te bereiken. Groei jij met ons mee?

Waarom Ecmanage?

Bij Ecmanage zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van het meest innovatieve Kleding Management Systeem van Nederland en Europa. Onze grensverleggende webapplicatie wordt als Software as a Service geleverd aan meer dan 500.000 gebruikers. In ons team ben je meer dan alleen een werknemer; je bent een pionier die deelneemt aan een reis van groei en ontwikkeling.

Jouw rol

Als Customer Success Manager ben jij de sleutel tot ons succes. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van sterke klantrelaties, waarbij je hen begeleidt en traint om het maximale uit onze innovatieve oplossingen te halen. Met proactieve probleemoplossingen zorg je voor een vlekkeloze ervaring en anticipeer je op uitdagingen nog voordat ze zich voordoen. Door goed te luisteren naar klantfeedback verzamel je waardevolle inzichten voor continue verbetering. Je streeft naar klantbehoud en upselling, en monitort belangrijke prestatie-indicatoren om onze effectiviteit te meten. Je werkt nauw samen met twee collega’s in het supportteam; Barbara en Max en krijgt ondersteuning van het ontwikkelteam. Met jouw inzet en toewijding streven we naar maximale klanttevredenheid en groei.

Jouw ontwikkeling

Bij Ecmanage geloven we in groei, zowel voor ons bedrijf als voor jou. Als onderdeel van ons team krijg je volop mogelijkheden om jezelf en je vaardigheden verder te ontwikkelen. We bieden een inspirerende werkomgeving waar vertrouwen en samenwerking centraal staan, met ruimte voor persoonlijke en professionele groei.

Wie we zoeken

Jij bent niet bang de status quo uit te dagen en te streven naar verbetering. Of je nu een ervaren professional bent of aan het begin van je carrière staat. Als je gepassioneerd bent om impact te maken in een snelgroeiend bedrijf, dan willen we graag van je horen.

Verder beschik je over

  • Een hbo/wo werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels. Kennis van Duits en Frans is een pre.
  • Een diepgewortelde passie voor klanttevredenheid.
  • Commercieel, proactief, analytisch en in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden met zowel nieuwe als bestaande klanten.
  • Beschikbaarheid 32-40 uur

Wat we bieden

  • Een uitdagende rol in een jong en informeel team.
  • Een groeisalaris, waarbij je bij aanvang een salaris ontvangt tot €3.500.
  • Een bedrijf met groei op de agenda, waar jouw bijdrage essentieel is voor onze voortdurende ontwikkeling.
  • En voor ons vanzelfsprekend: 24 vakantiedagen, pensioen, laptop, mobiele telefoonvergoeding, hybride werken, dagelijks verzorgde lunch, gezellige bedrijfsuitjes en borrels om successen te vieren.

Past Ecmanage bij jou?

Bij Ecmanage draait het allemaal om teamwork, hard werken en vrijheid. We geloven in het belang van samenwerking en het delen van ideeën om tot de beste oplossingen te komen. We moedigen proactief denken aan en geven onze medewerkers de vrijheid om zelfstandig te opereren. Binnen ons bedrijf creëren we een omgeving waarin elk individu zijn eigen inbreng heeft en bijdraagt aan het geheel, altijd met de steun en input van het team. Samen streven we naar succes en vieren we onze gezamenlijke prestaties.

Word onderdeel van ons team

Heb je een passie voor klanttevredenheid een drive om te groeien en te ontwikkelen? Dan nodigen we je uit te solliciteren via de sollicitatiebutton.

Heb jij nog vragen? Neem contact met ons op via hr@ecmanage.eu of bel naar 070-4157120.

Van onboarding en implementatie tot het spontane telefoontje om te vragen hoe alles gaat. Bij Ecmanage hebben we aandacht voor al onze klanten, nieuw en bestaand.
Tom
Tom
Sales

Sollicitatieprocedure

Dit vind je leuk om te doen!

Ecmanage feitjes

Stel direct een vraag

Vanessa Breeveld (Corporate Recruiter)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst